Snygga skärp

 
För att hitta snygga skärp bör man först och främst matcha det till plagget man bär. I perioder är skärpmodet mer viktigt som del av de asseccoarer man bär till sina kläder.

Till jeans har det alltid varit modernt med ett snyggt bredare skärp, ett såkallat bälte. Utmärkta färgval till blåjeans är svarta eller gärna bruna skärp. Spännet kan vara diskret eller av mer cowboystil med en stor platta eller varför inte ett par tjurhorn!

Skärp och bälten är en bra accessoar eftersom de kan ge dig en look som gör att du ser ut att ha en smalare midja och därmed snyggare figur. Du kan med ett snyggt skärp lätt fräcka till din outfit. Till jeans, klänningar och varför inte till en jeanskjo. Skärp kan kraftigt uppgradera din kläder. 

Snygga skärp efter årstid

På sommaren är det ofta snyggare med tunnare skärp i ljusa färger. Vill du framhäva din midja kan det var snyggt med iögonfallandeskärp, antingen i skarpa färger som rosa, rött, gult eller i annorlunda material. En skärptyp som fungerar mycket bra sommartid är flätade bruna skärp i skinn. Om dessa skärp dessutom är prydda med lite pärlor i olika färg kan det ge en indianlook och passa bra till vita kjolar och klänningar.

På vinter höst är det mer byxor och då kan det vara snyggt med lite bredare skärp, s.k. bällten. Till jeans är det ursnyggt med ett riktigt kraftigt, brett läderbälte. Svart och brunt är vanliga färger på bälten och skärp vintertid.

På bälten är det snyggt med lite mönstring i skinnet. En liten försänkt kant i skinnet kan höja bältet och även spännets utseende och storlek är viktigt för skärpets look. Ett större spänne är mer synligt och gör ditt skärp mer iögonfallande. Om ditt spänne syns mycket bör du tänka på att spännet ska vara snyggt och sända de signaler du vill ska förhöja din outfit!