Peter fick bort sina påsar under ögonen

Peter är en man i 35 årsåldern. Han vill helst vara anonym i denna intervju. Anledningarna är flera men kanske mest att han skäms, eller som han säger själv ”jag vill inte längre förknippas med dålig sömn och misserabla hälsoproblem”

Så fort blir man mörk under ögonen
Peter trodde inte sina ögon en dag när han tittade sig i speglen. Han såg inte klok ut och förutom att han inte gav ett smart intryck hade han stora påsar och svarta ringar under ögonen.
– Påsarna under ögonen var så stora att man skulle kunnat förvara mindre föremål under ögat. Tex gem eller liknande skulle lätt ha fastnat om jag lagt den på påsarna. Hade det varit blåa gem hade de inte synts eftersom jag även var blå under ögonen. Berättar Peter

Här blev jag tvungen att avbryta Peter. Det var uppenbart att hans berättelse blev osammanhängande och att han har svårt att fokusera. Berättelsen om hans ögonproblem började egentligen med för lite sömn och långa uppesittarkvällar.
Peter gick aldrig ut i solen och spelade hela tiden på ps3 eller tittade på nyheter på tv. Efter att Peter fått ett glas vatten och samlat tankarna efter ett samtal med en telefonsäljare vill han åter börja berätta;

– Jag hatade mina hängiga ögon. Jag prövade krämer mot påsar under ögonen men det behövdes mer. Jag behövde kirurgi trodde jag ett tag. Men så var det inte. På siten om mörka ringar under ögonen fick jag tips om hur man med hjälp av sömn förbättra situationen.

I dag har allt ändrats för Peter. Han sover bra och huden under ögonen är helt normalfärgad. Peter lever idag ett helt normalt liv och vill aldrig mer tillbaka till tiden med påsarna under ögonen.